Polnilniki Belatron

Polnilniki Benning BELATRON so že več kot 30 let sinonim za najnaprednejšo tehnologijo polnjenja trakcijskih baterij. Nove visoko zmogljive polnilne sisteme BELATRON odlikujeta moderna oblika in uporaba kakovostnih sestavnih delov, s svojo izjemno učinkovitostjo pa prispevajo tudi ekološko noto k ohranjanju narave.

Polnilniki BELATRON v primerjavi s konvencionalnimi polnilniki privarčujejo tudi do 25 %.energije pri polnilnem ciklu. Posledica tega so bistveno nižji stroški energije in nižji izpust CO2 v okolje.

Pri polnjenju 48 V– 500 Ah pogonske baterije s polnilnikom BELATRON 240 dni v letu(enoizmensko delo), znaša letni prihranek električne energije glede na konvencionalni polnilnik pribl. 2040 kWh.

Koncept hlajenja

Pri razvoju novega ohišja je bila posebna pozornost namenjena hlajenju sistema. Dovod in odvod zraka sta izvedena horizontalno izključno preko osrednjega hladilnika na zadnji strani. Elektronske komponente so ločene izven glavne poti hlajenja, kar zagotavlja robustnost in dolgo življenjsko dobo komponentam.

Do izhodne moči 1200 W (24 V – 50 A) so vsi polnilniki BELATRON samo hlajeni, brez prisilnega hlajenja.

Prodajna dokumentacija in prospekti

Belatron_GB – Prospekt polnilni sistem za trakcijske baterije Belatron v angleškem jeziku
Belatron_D – Prospekt polnilni sistem za trakcijske baterije Belatron v nemškem jeziku